Середа, 20 Квітня, 2011 | Автор:

Галанджій Юрій Петрович
Народився 10 листопада 1942 року в с. Кобиловолоки Теребовлянського району Тернопільської області.
Батьки були працівниками сільського господарства.
У 1959 році закінчив Кобиловолоцьку середню школу і в 1960 році поступив в Хоростківське училище механізації сільського господарства, в липні того ж року був направлений у складі групи в Казахстан – на сільськогосподарські роботи. Після річного навчання в училищі військовим комісаріатом був направлений на курси водіїв, які закінчив у 1961 році.
З 1961 по 1964 рік проходив строкову військову службу у взводі розвідки МСП (м. Ужгород).
З 1964 по 1967 рік навчався в Тульському Артилерійському училищі, яке закінчив з відзнакою (м. Тула, Росія).
З 1967 по 1973 рік проходив службу в Закавказькому військовому окрузі на посадах Командира взводу, командира артилерійського дивізіону (с. Кобі Бакинського району).
З 1973 по 1977 рік слухач Військово-політичної академії (м. Москва, Росія).
З 1977 по 1983 рік проходив службу в Прикарпатському військовому окрузі на посаді заступника командира полку по політчастині (м. Теребовля та м. Коростень).
У 1982 році був направлений для надання допомоги сільському господарству у збиранні врожаю, за що був нагороджений орденом «Знак Пошани».
З березня 1983 по грудень 1984 року проходив службу в обмеженому контингенті Радянських військ в Республіці Афганістан на посаді секретаря партійної комісії при політвідділі мотострілецької дивізії. В період проходження служби в Афганістані неодноразово брав участь в бойових діях, за що був нагороджений орденом Червоної зірки.
Після аварії на ЧАЕС, буквально через 8 днів, з 5 по 17 травня 1986 року у складі 39 полку хімзахисту, брав участь у ліквідації наслідків аварії, за що був нагороджений медаллю « За відзнаку у військовій службі» І ступеня.
З 1988 по 1992 рік проходив службу в Західній групі військ (Німеччина) на посаді секретаря парткомісії політвідділу спецчастини ( м. Лейпциг).
Після звільнення з лав Збройних сил працював до 1999 року у галицькому РВК на посаді старшого помічника начальника відділення (м. Львів).
Нагороджений орденами Червоної зірки та «Знак Пошани»; медаллю «За відзнаку у військовій службі» І ступеня, медаллю Республіки Афганістан «Воїну – інтернаціоналісту від вдячного афганського народу» та іншими ювілейними медалями, грамотою Президії Верховної Ради СРСР – воїну – інтернаціоналісту.

Категорія: Наші люди
Leave a Reply » Зареєструватись / Log in